Egyetemi Futsal

Tovább csökkent a TF előnye, elmaradt a bajnokavatás [videó]

2014. 04. 13. - 12:15   |   Írta:   |   Kommentek (0)

Kétgólos hátrányból fordított az Óbuda a TF ellen, hozta a kötelezőt a BME és a BKF. A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság 15. fordulójának fénypontja az ELTE ÁJK-JTE Pázmány jogászrangadó volt, melyet kiütéssel nyertek az eltések.

Játék nélkül hozta a kötelezőt a BME: a mérkőzés előtti napokban már jelezte a KRE Főnixek ÁJK csapata, hogy nem tudnak kiállni a BME csapata ellen, így játék nélkül a vártnál simábban hozta a Műszaki Egyetem a kötelezőt.

Érdekes mérkőzésnek ígérkezett a Corvinus és a BKF csatája. A Közgáz nyolc játékosának lejárt az eltiltása, a BKF pedig kedden és szerdán Szlovákiában mérettette meg magát egy nemzetközi felsőoktatási futsal tornán, a Selye Cupon. Miden adott volt tehát a meglepetésre. Azonban már a mérkőzés előtt látszott, hogy mindkét csapat létszámproblémákkal küzd, mindkét kispadon csak két cserejátékos foglal helyet. A rövid kispad ellenére a csapatok elég komoly tempót diktáltak. Gól(ok)ra az első félidő derekáig kellett várni, a 15. percben egy begyakorolt szituációt követően Horváth István András talált be ballal. Egy perccel később szabadrúgásból Bagó Balázs egyenlített. Az első félidőben még akadt jó néhány helyzet, azonban a kapusok a dudaszóig lehúzták a rolót.

Simán hozták a kötelezőt a Farkasok

Nem így tették a második játékrészben, vagyis szerették volna, de a fordulást követő első percben Csukás Krisztián hatalmas bombagólt szerzett. Szabó Kristófnak esélye sem volt a védésre. Hat perccel később a csúcsformában futsalozó Bata Árpád mattolta a kapust, de sokáig nem örülhetett a kétgólos előnynek a BKF, mivel négy perccel később Gábor Zoltán egy átlövéssel egy gólosra olvasztotta az előnyt. Pár másodperccel később aztán Csukás Krisztián zseniális passzal hozta ziccerbe Rápolti Richárdot, aki nem is hibázott. A 41. percben Horváth István András megszerezte a saját maga második, csapata harmadik találatát, s ezzel a meccset még utoljára szorossá tette, de csak egy percig, mivel Bata Árpád újabb két góllal válaszolt a találatra, kialakítva a 6–3-as végeredményt a BKF javára.

Corvinus Futsal [3–6] BKF Farkasok-Vári-Group

{source}
<iframe width=”100%” height=”300″ src=”//www.youtube.com/embed/db9YxbmUya4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}

Az Óbudai Egyetem sikerének köszönhetően pedig három fordulóval a vége előtt tavaszi bajnok lett a BKF.

Kántor Barnabás (Corvinus Futsal, vezetőedző): „Azt reméltem, hogy végre kellő létszámban meg tudunk jelenni a mérkőzésre, sajnos nem így alakult, márpedig egy csúcsformában lévő BKF ellen máshogy nem volt esélyünk. Az első gólunkat egy megbeszélt variációból lőttük, aminek nagyon örültem. Több kell ilyenből, a védekezési hibákból azonban sokkal kevesebb. Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyert!”

Lengyel Béla (BKF Farkasok-Vári Group, vezetőedző): „Gratulálok a csapatomnak! Ismét sikerült csapatként működnünk, aminek meg is lett az eredménye. Most már a hátralévő két rangadóra készülünk, a TF és az Óbuda ellen. Ezért dolgoztunk hónapokon keresztül.”

Az Óbudai Egyetem parázs meccsen fordított a TF ellen

Ki nem emlékszik e két csapat őszi mérkőzésére, mikor a III. kerületiek már 4–1-re vezettek, mikor Póta Balázs legénysége átállt 5 a 4 elleni játékra és fantasztikus hajrával megfordították a meccset, ami most azt jelenti, hogy minden bizonnyal azzal a meccsel, azzal a hajrával nyeri meg a bajnokságot a TF. A tavaszi meccs forgatókönyve is hasonló volt, azonban most a TF került korán előnybe, már a hatodik percben 2–0-ra vezettek, köszönhetően az intenzív letámadásuknak. Az óbudaiak cserepadján nagyon meglátszott az előző két nap eseményei, hiszen a BKF-hez hasonlóan, Ők is részt vettek a Selye Cupon. Ennek ellenére a második bekapott gólt követően ébresztőt fújt Hoffer Csaba, aminek az lett az eredménye, hogy az ÓE 13 perc alatt megfordította az állást. Gólokat Kovács Levente, Appl Kristóf és Neuvert Álmos szerezték.

A második félidőt a TF pont ugyan úgy kezdte, ahogy az elsőt, már a negyedik percben betaláltak, de ez most az egyenlítést jelentette. A folytatás már az Óbuda Egyetem szájíze szerint alakult. A 32. percben Zsilák Tamás, majd a 38. percben ismét Kovács Levente volt eredményes, így az ÓE első alkalommal került kétgólos előnybe a mérkőzés során. Ekkor Póta Balázs meglépte azt, amitől talán leginkább tartottak Hoffer Csabáék, átálltak az 5 a 4 elleni játékra. A tesisek ahogy várható volt, ekkor hatalmas mezőnyfölénybe kerültek, jól járatták a labdát, de az ÓE nem esett ugyanabba a hibába bele, amibe ősszel és sikeresen kivédekezték a rohamokat, ami azt jelentette, hogy a TF második vereségét is elszenvedte a bajnokság során és 6 pontra olvadt az előnyük a BME-vel szemben.

TFSE [3–5] Óbudai Egyetem KFSC

{source}
<iframe width=”100%” height=”300″ src=”//www.youtube.com/embed/ZjWDURzwLu8″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}

Póta Balázs (TFSE Futsal, vezetőedző): „Papíron egy rangadót játszott a két csapat, de ez a pályán nem nagyon mutatkozott meg, inkább egy edzőmeccsre hasonlított a történet, ami szerintem elég nagy kritika. Ezen a napon az Óbuda jött ki győztesen, amihez gratulálok nekik. Szeretnénk a bajnoki címünket már a BKF ellen bebiztosítani, de csak akkor sikerülhet, ha ismét szívvel és csapatként fogunk futsalozni.”

Szuperrangadót nyert az ELTE ÁJK

A forduló leginkább várt mérkőzését csütörtök este 21 órától vívta egymással az ELTE ÁJK csapata a JTE Pázmány gárdájával. A mérkőzéssel kapcsolatos várakozások hatalmasak voltak, amit a megtelt lelátók és a fantasztikus hangulat ad át leginkább. Az egész megmozdulás nem a véletlen műve, a szurkolók hetek óta a nagy jogászrangadóra készültek.

Ami a meccset illeti mindkét csapat rendkívül motiváltan lépet pályára, talán a Pázmány játékosai már túlságosan motiváltan, ami a lábak fásulásával járt. A mérkőzés hatalmas iramban és fantasztikus hangulatban kezdődött. Kezdeményezőbben a Pázmány lépett fel, de ahogy várható volt az ELTE ÁJK betonvédelmét nagyon nehéz feltörni, igazi nagy helyzetig nem nagyon jutottak, többnyire átlövésekkel próbálkoztak, ellenben az eltésekkel, akik szépen kontrajátékra rendezkedtek be, amit kiválóan játszanak. Több alkalommal is Szabó András lélekjelenléte mentette meg a Pázmányt a góltól. A 13. percben már Ő sem tudott menteni, Kelemen Tibor lőtte ki a hosszút takarásból, a kapus nem sokat láthatott belőle. Az első félidő leglátványosabb megmozdulása Pulay Vince nevéhez fűződik, aki hat méterről ollózott kapura egy felpörgött labdát, sikertelenül. A csapatok 1–0-ás ELTE ÁJK vezetéssel fordultak.

A JTE Pázmány játékosait köszöntik a szurkolók (Forrás: Herceg Katalin)

A második félidő elején meglepetésre nem estek egymásnak a csapatok, sokkal óvatosabbak lettek. A 30. percben egy véleményes szituációt követően a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Az ELTE ÁJK játékosa lőtt távolról kapura, amely az egyik játékos kezén megpattanva változtatott irányt. A megítélt büntetőt Emri Attila magabiztosan értékesítette. Kétgólos hátrányban a Pázmány mindent egy lapra tett fel, vészkapussal szerették volna megfordítani az állást, de rosszul sült el a próbálkozásuk. Igaz, 5 a 4 elleni játéknál könnyen mezőnyfölényt lehet kialakítani, de minden egyes rossz passzt az ellenfél nagyon megbüntethet, az ELTE ÁJK büntetett is. Előbb a 33. percben Nyitrai Tibor, majd a 41. percben Emri Attila csapott le egy rövid labdára, amit végül az ellenfél kapujába továbbítottak. A két bekapott gól megtörte a Pázmány jogásznövendékeit, amit kihasználva a 43. percben Pálffy László, a 46. percben Gergely Barnus, majd a 48. percben Deák Milán is további gólokkal büntetett. A szépítést a 47. percben jött össze a Pázmánynak Daybis Mohamed révén.

ELTE-BEAC-ÁJK [8–1] JTE Pázmány

{source}
<iframe width=”100%” height=”300″ src=”//www.youtube.com/embed/8qTZGxmjWpk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
{/source}

A pályán egyértelműen az ELTE-BEAC ÁJK volt a győztes, de a lelátón nagyon nehéz eldönteni, hogy melyik szurkolótábor volt a jobb. Javasoljuk, nézzék meg a fenti összefoglaló videót és döntsék el Önök, hogy ki volt a jobb!

Pálffy László (ELTE-BEAC ÁJK, csapatkapitány): „A meccset végig kézben tartottuk es irányítani tudtunk, ez a második félidőben mar gólokban is megmutatkozott, a csapat nagyon motiváltan es végig jól futballozott. Köszönjük az ELTE es a Pázmany szurkolóknak is hogy ennyien eljöttek megint, es ilye fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba! Hajra ELTE-ÁJK!”

Tóth Máté (JTE Pázmány, csapatvezető): „Az eredmény megtévesztő, a 8-ból 6 gólt akkor kaptunk, amikor már mindent egy lapra feltéve támadtunk. Túl görcsösen akartunk visszavágni az őszi vereségért, ekkora különbség sem akkor, sem most nem volt a két csapat között. Itt is köszönjük a két szurkolótábornak azt a hihetetlen hangulatot, amit a Kánai útra varázsoltak, már önmagában ezért érdemes volt elindulni ebben a bajnokságban!”

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 15. forduló:

BME Docler Akadémia – KRE Főnixek ÁJK 3-0 (A KRE nem állt ki)

Corvinus Futsal – BKF Farkasok-Vári Group 3-6 (1-1)
Gólszerzők: Horváth István András (14., 41.), Gábor Zoltán (36.) – Bata Árpád (32., 42., 44.), Bagó Balázs (15.), Csukás Krisztián (26.), Rápolti Richárd (36.)

TFSE Futsal – Óbudai Egyetem KFSC 3-5 (2-3)
Gólszerzők: Faragó Bálint (3.), Kavalecz Márk (6.), Heller Máté (29.) – Kovács Levente (7., 38.), Appl Kristóf (13.), Neuvert Álmos (20.), Zsilák Tamás (32.)

ELTE-BEAC ÁJK – JTE Pázmány 8-1 (1-0)
Gólszerzők: Kelemen Tibor (13., 50.), Emri Attila (30., 41.), Nyitrai Tibor (33.), Pálffy László (43.), Gergely Barnus (46.), Deák Milán (48.) – Daybis Mohamed (47.)

A BEFB tabelláját a jobb oldalon találja. Az MLSZ adatbankjában a cikk megjelenésekor még nem szerepelt a BME Docler Akadémia – KRE Főnixek ÁJK találkozó eredménye, melyet ha 3–0-val jóváír a szövetség a műszaki egyetemnek, akkor hat pontra csökken a BME hátránya a TF-fel szemben, s feljön a második helyre.

15. forduló válogatottja: Hoffer Csaba (Óbudai Egyetem) – Kelemen Tibor (ELTE-BEAC ÁJK), Bata Árpád (BKF Farkasok-Vári Group), Kovács Levente (Óbudai Egyetem), Kavalecz Márk (TFSE Futsal)

(A versenysorozatban sportegyesületek vehetnek részt, a csapatokban az adott egyetem hallgatói játszhatnak. A bajnokság Facebook oldalát itt találja.)

Ez az oldal sütiket használ. Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További részletek

A HTTP-süti (általában egyszerűen süti, illetve angolul cookie) egy információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd a böngésző visszaküld a szervernek minden, a szerver felé irányított kérés alkalmával. A sütiket maga a web szerver hozza létre a böngésző segítségével a felhasználó gépén, ahol azok egy elkülönített könyvtárban kerülnek tárolásra (forrás: Wikipédia). Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény javítására. Ha Ön folytatja a böngészést az oldalon vagy elfogadja a sütik használatát, azzal Ön beleegyezik a sütik használatába az oldalon.

Bezárás