Kupák

Húsvétkor ötödik alkalommal rendezik meg Felcsúton és Székesfehérváron a Puskás Suzuki Kupa utánpótlás tornát, amelyen idén először Európán kívüli klub is részt vesz.

„Az első köszönet a Suzukié. Válság van, ilyenkor nincs pénz kultúrára, tudományra és sportra. De a Suzuki bátor cég, amely tudja, ilyenkor is előre kell tekinteni, a legjobb befektetés pedig az ifjúság” – mondta az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök, a házigazda Puskás Akadémia alapítója.

▼ h i r d e t é s ▼

Az állandó résztvevők, vagyis a Puskás Ferenchez leginkább köthető klubok, azaz a spanyol Real Madrid, a görög Panathinaikosz, a Budapest Honvéd és a Puskás Akadémia mellett meghívottként már harmadszor szerepel majd a constantai Hagi Akadémia, továbbá idén először vesz részt Európán kívüli klub, mégpedig a Melbourne Football Institute. Puskás Ferenc 1989 és 1991 között dolgozott az egyik helyi klub, a South Melbourne csapatának edzőjeként. Puskás rendkívül népszerű volt Ausztráliában, ahol edzősködése idején ugrásszerűen nőtt a nézőszám, és bajnokságot, illetve kupát is nyert együttesével.

A Real Madriddal is összecsap a Puskás Akadémia

Csütörtökön megtartották a sorsolást is, amely alapján a március 29. és április 1. között esedékes, 17 éven aluli csapatok számára kiírt tornán a házigazda Puskás Akadémia a 2008-ban győztes Real Madriddal és a Hagi Akadémiával került egy csoportba. A vendéglátón kívül a másik kiemelt, a háromszoros címvédő Budapest Honvédnak az újonc ausztrál együttesen és a Panathinaikoszon keresztül vezethet az útja a döntőbe.

Nyilasi Tibor, a magyar szövetség sportigazgatója elmondta, ezúttal a Puskás Suzuki Kupa egybeesik az U17-es magyar válogatott Eb-selejtezős tornájával, így a magyar csapatok kénytelenek lesznek pótolni a nemzeti együttesben szereplő játékosaikat.

Húsvéthétfőn a helyosztók előtt hagyományosan megrendezik azt a négycsapatos öregfiúk tornát, amelyen a Videoton, a Puskás Akadémia, a Suzuki csapata és az újságíró-válogatott vesz részt. A csoportmeccseket Felcsúton rendezik, a helyosztók és a döntő helyszíne a székesfehérvári Sóstói Stadion lesz. A bronzmeccset és a finálét a Sport TV közvetíti.

Csütörtökön, az úgynevezett nulladik napon az ünnepélyes nyitóvacsora előtt a csapatok Puskás Ferenc új szobrának leleplezésén vettek részt az Óbudai Promenádon, melynek neve hamarosan Puskás Öcsi tér lesz.

A torna programja:

március 29., péntek:
A csoport: Puskás Akadémia-Hagi Akadémia (román), Felcsút 14.00
B csoport: Budapest Honvéd-Melbourne Football Institute (ausztrál), Felcsút 16.15

március 30., szombat:
B csoport: Budapest Honvéd-Panathinaikosz (görög), Felcsút 14.00
A csoport: Puskás Akadémia-Real Madrid (spanyol), Felcsút 16.15

március 31., vasárnap:
A csoport: Hagi Akadémia-Real Madrid, Felcsút 14.00
B csoport: Melbourne Football Institute-Panathinaikosz, Felcsút 16.00

április 1., hétfő:
5. helyért, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 13.00
3. helyért, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 15.00
döntő, Székesfehérvár, Sóstói Stadion 17.00

▼ h i r d e t é s ▼

Tabellák

tabella pl

tabella pd

tabella bun

tabella ser

tabella lig

tabella nbi

tabella bl

tabella el

▼    h i r d e t é s    ▼