Focihoz fém polcokat?

A kollégáimmal kedvelt munka utáni lazítás, hogy együtt focizunk. Olyan is volt már, hogy a céges focikupán is indultunk: két csapatot verbuváltunk, és addig gyakoroltunk, ameddig biztosak nem lehettünk a győzelemben. A kupát megnyertük, volt is nagy öröm, de persze nem elsősorban a győzelemért játszunk. Egyszerűen szeretem rúgni a bőrt srácokkal, összekovácsolja a csapatot, és azt vettem észre, utána a munkában is teljesen másként állunk egymáshoz. Örülök, hogy van ez a közös hobbink, és együtt tudjuk átélni a játék örömét.

A múltkor az öltözőbe belépve azonban érdekes dologra lettem figyelmes. A szokásos öltözőszekrényeink megmaradtak ugyan, de az öltöző mellett, mintegy raktárként szolgálva, furcsa fém polcok jelentek meg. A polcokon pedig rengeteg focilabda. Kérdeztem is a hely tulajdonosát, mik ezek a polcok és minek nekik ennyi labda? Kiderült, hogy a focilabdák csak ideiglenesen vannak itt, a szomszéd kisváros foci csarnokából hozták át, mert a nagy esőzések közepette megrongálódott a csarnok, ls baja esett volna a labdáknak. A polcokat is onnan kapták, bár eléggé szimpatikus lett neki is, ezért elképzelhető, hogy a későbbiekben ők is beruháznak hasonlóra a saját raktárukban.

Közelebb mentem és magam is szemügyre vettem a fém polcokat, mit ne mondjak, nagyon megtetszett a kivitelezés. A polcok csavarmentesek voltak, így első ránézésre úgy tűnt, sokkal könnyebb akár otthon is összeszerelni, illetve később a tér adottságainak megfelelően átalakítani. A megmunkálás is tetszett, masszív, horganyzott acél polcoknak tűntek, ez mindenképpen minőséget takar. Megkérdeztem hát a tulajt, milyen polcokat látok magam előtt? “Rackinlog fém polcokat” – felelte -“nagyon megbízhatóak, a polcaik TÜV és ISO tanúsítványokkal is rendelkeznek, a minőség így garantált! Ráadásul ez az új, csavarmentes kivitel nagyban megkönnyíti a szét- és összeszerelést, a fiúk seperc alatt áthozták az arénából, és felállították itt nálunk. Itt ugyan kisebb a tér, a csavarmentes kivitel azonban túl teret ad a kreativitásra, így mi másképp építettük fel a polc elemeket, mégis elférünk.”

Gondolkodóba estem, milyen jól jönne nálunk is egy ilyen a fészerben! Mennyivel kényelmesebben elférnének a barkács eszközeim! Így hát felkerestem a Rackinglog weboldalát, hogy többet megtudjak ezekről az ígéretes fém polcokról. A Rackinglog elsősorban magánszemélyeknek, cégeknek, és állami intézményeknek ajánlja ezeket a termékeket, főként rakodás céljából. Irodában jó szolgálatot tehet irattárolóként egy irodaszer raktárban, esetleg archív anyagok tárolására egy nagyobb raktár helyiségben. A hozzám hasonló magánembereknek elsősorban a garázsban, műhelyben, pincében, stb. történő használatot ajánlják.

A fém polcrendszer nagyon jól terhelhető, általában 130-280 kg-ot bír, de megfelelő súlyeloszlás mellett a 450 kilónyi terhelés sem ördögtől való ötlet. Mint a honlapról megtudtam, Európában egyre nagyobb népszerűségnek örved ez a polcfajta, kedvező ára, könnyű összeszerelhetősége és átalakítása, valamint a minőségért vállalt garancia miatt. Ráadásul a megrendelés nagyon hamar, akár két-három nap alatt is kiér, ha az ember a sztenderd méretezésű polcból kér. Igen ám, gondoltam magamban, de mi van, ha nekem az nem felel meg, mert kisebb a fészerem? Szerencsére megnyugodtam, mert díjmentesen van lehetőség egyedi árajánlat kérésre is, én valószínűleg élni fogok ezzel a lehetőséggel.

Nem gondoltam volna, hogy a focizás az egészséges testmozgáson és a csapatépítésen túl ilyen hasznos tudás megszerzésére is jó alkalom. Mik vannak! Mindig tanul az ember. Én mindenesetre továbbra sem hagyok fel a focival (főleg ezek után nem), és nemsokára megrendelem az új fém polcaimat is.