Így kell csapatépítő programot szervezni

Két fiam van, 4 év van köztük, szerencsére nagyon jól megértik egymást, jól elvannak közösen, sőt, imádják egymást, ha mondhatom ezt így. Mindent közösen csinálnak, nagyon nagy köztük a testvéri kötelék. És én ennek nagyon örülök. Pontosan emiatt is van az, hogy mind a ketten mindig együtt fociznak a kertben is, sőt, még a suliban is mindig egy csapatban játszanak, ha meccsre viszik a srácokat. Az ő iskolájukban is van focicsapat, mint mindenhol máshol, és vannak versenyek is, fordulókkal, és a többi.

Ez a focizás is náluk a csapatban nagyon jól összehozza a focizni szerető fiúkat, persze a tanárok mindig figyelnek arra, hogy a csapatok is úgy legyenek felosztva, hogy nagyjából minden csapatban hasonló korú fiúk legyenek. Ez egy nagyon jó csapatépítő program egyébként, a meccsek után gyakran a gyerekek és a szülők is közösen elmennek valahova, ha éppen nyertünk, akkor mindig pizzázni megyünk. Ez már hagyomány.

Ez a csapatépítés az, amit szeretnék a munkahelyemen is elérni, ugyanis egy ideje már mindenki csak szalad a dolgára munka után és nem nagyon csinálunk semmit. Nem úgy, mint régebben. Akkor sokat jártunk közös programokra, volt olyan, hogy a főnökünk egy hosszú hétvégére leszervezett valamit, ha úgy adódott. Ez egy kicsi cég, tehát ne úgy képzeld el, hogy 50-en dolgozunk, 8-an vagyunk, de ez már lassan 10 éve így van. És hiába ekkora a létszám, olyan számokat hozunk minden évben, amit szerintem néha a 30-40 fős cégek is megirigyelnének. De mi szeretjük, hogy olyanok vagyunk, mint egy kis család, nem is nagyon szeretné a főnök sem, hogy háromszor vagy négyszer annyian legyünk, mint most.

És ha hiszed, ha nem, egy héttel később, mikor otthon pont ezen gondolkoztam, a főnök is felemlítette ezt a témát és én még jót is mosolyogtam, mondtam neki, hogy pont nekem is eszembe jutott már ez a gondolat, hogy el kellene mennünk valahova közösen. Ekkor már nyár volt, úgyhogy kicsit uborkaszezon volt a szabadságolások miatt, illetve hát mi is szenvedtünk a melegtől, hiába van klíma az irodában náluk. Megkért, hogy ha már úgyis múltkor eszembe jutott ez a dolog, akkor nézzek utána az interneten, hova tudnánk közösen elmenni akár egy hétvégére is.

A meleg miatt mindenképp olyan helyre gondoltam, ahol van víz, strand vagy valamilyen aquapark. Végül így jutottam el a balatonpro.hu weboldalára, egy siófoki cég oldalára, ahol csapatépítő programok között lehet válogatni. Van egy remek leírás az oldalukon ezzel kapcsolatban, ami fel is keltette az érdeklődésemet. Az a jó ebben a cégben, hogy előre megtervezett programokon is részt lehet venni, de az sem okoz nekik gondot, ha esetleg a csapat saját ötletekkel áll elő, abban is tudnak segíteni.

Náluk lehet például vitorlázni is, ez egyébként a leírtak alapján nagyon közkedvelt programnak számít náluk, ezért is vettek végül saját vitorlásokat. Ezeken a vitorlás programokon különböző létszámú vagy akár különböző diverzitással rendelkező társaságok is tudnak megfelelő ajánlatot választani maguknak, ugyanis 8-10 fős hajóik vannak, a csapatépítőt pedig számos érdekes interaktív feladattal spékelik meg. Képesek akár egy 1000 fős csapatnak is leszervezni a csapatépítőt.

A vitorlás program egyik kiegészítő eszközének számít a SUP. Ennek az alapjait mindenki könnyedén el tudja sajátítani, ez legtöbb esetben csak pár percet veszi igénybe. Szokták szeretni az ilyesmit, jó kiegészítő a vitorlázás mellé.

Nagyon megtetszett ez a lehetőség, biztos voltam benne, hogy mindenki szívesen elmenne pár napra a Balatonhoz és akár a vitorlázás közbeni programokat is élvezhetnénk a napsütéses napokon. Megmutattam a főnöknek, aztán a többieknek is, mikor már ő is csillogó szemekkel hallgatta az ötletemet. És végül le is beszéltük, hogy akkor ide megyünk, a vitorlázás le lett szervezve, szállást is szereztünk és 2 napot kényelmesen elhédereltünk a Balcsinál.